lauantai 24. maaliskuuta 2018

Kahden kuukauden tauon jälkeen



Blogi jäi muutamaksi kuukaudeksi alkuvuodesta tauolle, kuten urheilutkin. Ensimmäinen kerta, kun aika ei ole riittänyt urheiluun. Maaliskuun puolella olen päässyt palaamaan treenien pariin ja ehdin käydä jäälläkin juoksemassa muutaman kerran.

Hiihtämässä olen käynyt viitisen kertaa.  Ensimmäinen kerta meni ihan tolkuttoman hitaasti, mutta hauskaa oli. Nopein kilometri talven ekalla hiihtoreissulla oli viimeinen kilometri kun juoksin rautatieasemalta kotiin. Monot jalassa, sukset ja sauvat käsissä. Eli hiihtotekniikassa on tosiaankin hiomista. Viimeisimmällä hiihtoreissulla kilometriajat pysyivät välillä jo alle 6 minuutissa eikä mennyt ihan heti veekooksi.

Perusjuoksukunto ei ole tauosta pahemmin kärsinyt. Ihan hyvin edelleen kulkee. Sen sijaan toissaviikonlopun nopeampi veekoo näytti tauon vaikutukset, terä on täysin poissa. Alle kutosen kilsat olivat todella työn ja tuskan takana. Viime viikonloppuna 8 kilometrin veekoo meni hieman paremmin ja huomenna toivottavasti siedettävästi myös. Tästä se taas lähtee. Haaveena puolikas alle 1:40 tulevan kesän kuluessa.

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa takaisin! Täällä flunssaisena kärvistellessä on kiva kuulla että peruskunto pysyy... Itsellä alkoi vk-kausi, yhden viikon treenit ehdin tehdä ennen kuin oli hiihtoviikko Lapissa ja siihen perään sairastuminen. HCM on jo niin lähellä että en ehdi toteuttaa koko 8-viikkoista, etenkään kun en tiedä koska pääsen seuraavalle lenkille. Mutta uskon siihen että kyllä se vauhti sieltä löytyy, niin minulla kuin sinulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja koitahan toipua :) Toukokuuhun on vielä aikaa. Mulla oli mennyt ohi tuo uusi tapahtuma, mutta kannustamassa ollaan, jos ei mukana!

      Poista