lauantai 28. heinäkuuta 2018

Humoristinen juoksukelloUusi juoksukelloni on toiminut moitteetta ja lisäksi osoittautunut armottoman hauskaksi lenkkikaveriksi. Tässä muutamia esimerkkejä Garminin mainioista arvioista.

Saatuani kellon keväällä se piippasi pitkikseni alussa kahden kilometrin jälkeen, "Harjoituksen taso nolla" ja tämän perään että "Perus". En lannistunut, vaan hölkkäsin yhteensä 18 kilometriä, johon meni aikaa 1:55. Kello ei enää vaivautunut kommentoimaan suoritustani mutta pudotti kylmästi arvionsa maksimihapenottokyvystäni lukemasta 52 lukemaan 51. Kiitin.

Lyhyemmät ja hitaat PK-lenkit kello arvioi tuottamattomiksi. Esimerkiksi 40 minuuttia juoksua 6:30 - 7:00 vauhdilla on täysin tuottamatonta harjoittelua.  Hyvä muistaa.

Kiihtyvän tuskakympin helteellä Garmin arvioi kategoriaan "Ylläpito". Itse olisin luonnehtinut suoritusta mielummin kuntoa kehittäväksi, olihan lämpöä 30 astetta ja lenkki sisälsi yhden 4:35 ja 4:20 kilometrin, mutta ei.

Kuntoa kehittäväksi kello luokittelee peräkkäiset tonnin vedot ja kerran myös PK lenkin, kun sisälsi yhden täysiä juostun 400 metrin vedon urheilukentällä.  Oliskohan arvio sama, jos pudottaisi höntsäosuuden pois ja juoksisi pelkästään 400 metriä?

Pyöräilyä Garmin ei pidä juuri minään. Joka kerta pyöräillessäni se analysoi harjoitteluni tilan olevan "Tuottamaton". Myös viime viikonloppuna, kun pyöräiltyöni innostuneena vuoden ensimmäisen pitkän PK-lenkin, 70 km ja 3,5 tuntia, kello kommentoi "Harjoittelun tila tuottamaton". Pitäisi vissiin pelkästään juosta.

Vesijuoksulle en ole vielä ohjelmoinut omaa lokeroa. Valitsin tänään kategorian avovesiuinti ja juoksin altaassa 1:20. Harjoituksen jälkeen  ilmoitti minun uineen yhteensä 33 metriä ja kuluttaneen kokonaisen 1 kilokalorin. Ihana laite joka tapauksessa!

Panee miettimään kun on seuraavan kerran aikeissa juoda desilitran rasvatonta maitoa
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti