lauantai 3. joulukuuta 2016

Riittääkö neljä treeniä? - Juoksuviikko 47



Juoksin viikolla kolme kertaa ja pyöräilin kerran, kuten olen tehnyt jo kolme kuukautta. Vaikuttaisi siltä, että kunto pysyy kohtuullisesti yllä neljällä treenillä viikossa, ehkä hieman jopa kohoaa, kunhan treenit ovat vaihtelevia laatutreenejä eikä pelkkää höntsää tai kovaa. Myös rasitusvammat ja muut vaivat ovat pysyneet kurissa tällä maltillisella kombolla, mutta sen sijaan verensokerin hallinta edellyttäisi ehkä useamman treenikerran viikossa. Sokerin kannalta viidestä kuuteen treeniä olisi parempi, tosin viidenneksi ja kuudenneksi treeniksi riittäisi hyvin 30 - 45 minuutin hölkkä tai muu PK-sykkeinen urheilu. Sokerit tuppaavat nykyään kohoamaan varsinkin iltaa kohti, mutta urheilupäivinä niitä on helpompi hallita.

Kaksi viikon treeneistä oli ohjattuja. Toinen oli puolentoista tunnin juoksukoulutreeni ja toinen lauantaina pidetty HHM-klubin yhteistreeni Eläintarhan kentällä. Viimeisimmässä setissä ihan uutta oli viimeisen vedon juokseminen vaihdellen tosi kovaa ja hieman hiljempaa vaihtaen tempoa vain 15 sekunnin välein. Rankkaa, mutta hyvä lopetus harjoitukselle. Erilaisia treenejä taitaa olla loputon määrä.

Sunnuntaina kävimme koko perheen voimin cyclocrossareilla ajamassa vielä sulan Vantaanjoen vierusta. Osin oli pimeä, kylmä, pakkasta viisi astetta ja luntakin tihutti. Vastatuulessa melkein paleli. Minulla oli jo nastat alla ja pyörissä ja perävaunussa oli monta ajovaloa. Kärrymatkustaja oli puettu villa-alusvaatteisiin, paksumpaan villapukuun, toppapukuun, lukuisiin sukkiin ja hanskoihin, pariin kypärämyssyyn sekä pariin peittoon ja tietenkin kypärään. Jalat ja kädet säilyivät lämpiminä, eikä niska hikoillut. Näillä mittareilla mitataan pukeutumisen onnistumista :) Hyvä akkujen latausreissu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti