keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Sykerajatestissä - Juoksuviikko 47



Viikko alkoi tasotestillä Runner's High:n järjestämänä. Matolla juostavassa testissä selvitettiin sykerajat, eli aerobinen kynnykseni, anaerobinen kynnykseni ja maksimisykkeeni sekä kehitystä vaativat harjoitusalueet. Testi koostui kovenevista vedoista, joita juoksin seitsemän. Etukäteen hiukan jännitti kun muistin setin raskaammaksi kuin se olikaan. Myös viimeinen veto sujui hyvin, vaikka se jatkui niin kauan kuin jaksoin juosta, ja vauhti oli alle neljä minuuttia kilometriä kohden. Harvemmin näin lujaa tulee juostua, paitsi bussiin, eikä siihenkään enää nykyään. Jokaisen vedon päätteeksi katsottiin sykelukema ja mitattiin laktaatit sormenpäästä.

Testauksen pointtina oli päivittää sykkeet harjoitusohjelmaani. Viimeksi kävin samassa testissä noin kaksi ja puoli vuotta sitten. Kynnykset eivät taida liiemmin vaihdella, mutta vauhdit kyllä. Vajaa kolme vuotta sitten aerobinen kynnykseni oli 143 ja anaerobinen 162, maksimisyke 181. Tulokset saan tällä viikolla.

Tuosta välistä piti luikahtaa lenkillä yli. Vanhankaupungin siltatyömaa.


Muuta aktiviteettiä viikon aikana oli puolipitkä lenkki keskellä viikkoa, sateessa ja pimeässä ja pidempi päiväpitkis viikonloppuna. Niitä en olekaan juossut oikeastaan kuukausiin, syystä ja toisesta. Viikon urheiluiksi kertyi hippasen vajaa neljä tuntia, joka oli kokonaan juoksua.


Laiturikin jäätyi kiinni Töölönlahdella vielä viime viikolla.

Kallion laidalla





2 kommenttia:

  1. Tuollaiseen tasotestiin pitäisi itsekin päästä. En vain tiedä, saako siitä luotettavaa tulosta, kun en ole koskaan juoksumatolla juossut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vahvasti kuvitelisin, että jos käyt kerran tai ehkä jopa kaksi kertaa ennen testiä kokeilemassa hiukan aikaa matolla juoksemista salilla, niin uskallat juosta matolla ihan normaalisti :)

      Itselläkin maksimisyke jää neljä viisi pykälää matolla todellisesta maksimista, mutta tällä ei taida olla mitään merkitystä testin tulosten hyödynnettävyyden kannalta.

      Poista