lauantai 31. joulukuuta 2016

Vuosi 2016 - Paluu juoksukuntoon raskauden jälkeen- Juoksuviikko 51



Jouluattoaamuna juoksimme myrskyssä ja sateessa tunnin koko porukka. Puuskissa tuuli ylsi 19 metriin sekunnissa. Kaupungilla oli aavemaista, vastaan ei tullut yhtään juoksijaa, tuskin kävelijääkään. Rentouttavan tyhjää.

Tarkastelin pyhien aikana vuoden 2016 juoksusaldoa. Olen juossut 1200 kilometriä. Määrä tuntuu mukavalta, erityisesti siksi, että viime vuonna juoksuharrastus oli kokonan tauolla. Toissavuonna juoksin noin 2000 kilometriä. Tarkkaa lukua ei ole, koska hankin uuden kellon vasta viimeiselle vuosikolmannekselle.

Kunto vaikuttaa raskauden ja vuoden juoksemisen jälkeen melko hyvältä. Vitosen, kympin ja puolimaratonin ajoilla mitaten en jää ihan hirveän kauas ennätyksistäni. Mikä hienointa, olen pystynyt ylipäätään juoksemaan ja vähintään joka toisella lenkillä kulkee hyvin. Vuoden alussa ensimmäiset kuukaudet olivat tukkoisia ja välillä meinasi usko loppua. Ehkä vielä kevyempi alku olisi helpottanut kuntoon palaamista. Joka tapauksessa on mukava olla tässä ja nyt muistelemassa taakse jäävää ainutlaatuista vuotta 2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti