lauantai 13. toukokuuta 2017

Maastojuoksutreffit Lammassaaressa



Perjantai-iltana oli maastojuoksutreffit Vanhankaupunginlahdella: aurinkoa, pitkospuita ja polkujuoksua. Sokeri oli lähtiessä yli kymmenen, mutta kiskoin silti kourallisen karkkia, koska ajattelin välttyväni näin tankkaukselta ja mittaukselta lenkin aikana.

Juoksukarkkia

Lähdimme Vanhankaupunginlahden parkkipaikalta ja juoksimme pitkospuita pitkin saareen. Käynnissä oli työmaa, sillä vanhojen lankkujen rinnalle rakennetaan lavoista uusia pitkospuita. Vanhat lankut irtoilivat ja lonksuivat juostessa, varsinkin kahden juoksijan osuessa samalle pätkälle. Ennen kaislikossa oli kuulemma myös vanhoja pulpetinkansia, johin oli kaiverrettu koululaisten juttuja.

Lammassaaren kaivo

Kiersimme saaren vastapäivään. Ensin vastaan tuli lintutorni, mutta jätimme kapuamatta ylös, koska kiikareita ei ollut mukana. Kohta tornista voi katsella haikaroiden ilmasiltaa vastapäiselle saarelle tai niemelle, jonne ei lenkkikaverin kertoman mukaan sulan veden aikana saa rantautua (?). Viimeksi olimme katselemassa osin samalla porukalla haikaroita vuosi sitten vappuna.

http://popkornillapuolimaratonille.blogspot.fi/2016/04/vappumarssi-lammassaareen.html.


Saaren rakennuksia

Rantaa pitkin kiersimme takaisin pitkospuille ja sieltä juoksimme vielä maastojuoksua toisen lintutornin ohi Viikin metsäpoluille. Kaiken kaikkiaan reissun kestoksi tuli vajaa puolitoista tuntia ja kotona sokeri oli 5,0 mmol/L. Juoksu juurakoiden yli ja kipuaminen saaren mäkiä oli hyödyllistä vaihtelua tasaisella treenaamiselle. Joka paikassa vihersi jo aavistuksen.

Juoksija maastossa



Viikin lehmiä (kuvattu aiemmin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti