perjantai 6. helmikuuta 2015

Diabeteksesta huolimatta voi kilpakuntoilla

Ensimmäinen juoksutapahtuma, johon osallistuin, oli Naisten kymppi vuoden 2012 toukokuussa. Houkuttelin tapahtumaan mukaan myös työpaikkani tytöt ja äitini tuli kannustamaan meitä. Siitä lähtien äitini on ollut melkein jokaisessa tapahtumassa mukana, johon olen osallistunut.

Naisten kymppiin lähdin sokeriarvoilla, jotka pyörivät kymmenen kieppeillä. Pelkäsin koko matkan sokerien putoamista ja tankkasin peloissani aivan liikaa hiilihydraatteja. Söin matkan aikana ainakin neljä energiageeliä, eli noin 100 grammaa hiilihydraatteja. Nykyisin en yleensä kympin lenkillä enää tankkaa ollenkaan ja kympin kisassa en koskaan, koska olen oppinut säätämään sokereitani.

Maalissa Paavo Nurmen patsaalla sokeriarvoni olivat yli 20. Kisan jälkeen menin kotiin ja laskin pikainsuliinilla sokereita vähän kerrallaan. Aikaa kymppiin meni noin tunti ja viisi minuuttia, mutta suoritus tuntui hienolta. Nyt vajaat neljä vuotta myöhemmin mietin, että onpas saavutus pystyä juoksemaan noin hitaasti.

Neljä vuotta sitten olin kehnossa kunnossa. Minulla ei ollut hajuakaan siitä, miten millainenkin urheilu ja syketasot vaikuttavat verensokerin käyttäytymiseen. Jälkikäteen tuntuu huvittavalta, että suoritus tuntui niin massiiviselta. Tosiasiassa kymmenen kilometrin kilpailun juokseminen on todella helppo juttu diabeteksesta huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti