lauantai 21. helmikuuta 2015

Vaihto juoksusta pyöräilyyn nosti rasvaprosenttia

Aloittaessani juoksun aloin seurata kehon koostumustani. Olen mitannut Omronin laitteella rasvaprosentin, painon, sisäelinrasvan määrän, kalorinkulutuksen, painoindeksin ja lihas- luustoprosentin kahden viikon välein.

Rasvaprosenttini putosi kolmessa vuodessa 29 %:sta 24 %:iin. Kehitys tapahtui tasaisen hitaasti. Laite näytti joka kerta edellisiin mittauksiin verrattuna järkeviä lukuja. Rasvaprosentin muutoksesta huolimatta painoni pysyi koko ajan miltei samana.

Nyt olen ollut kaksi kuukautta juoksutauolla, ja rasvaprosenttini on noussut siihen mistä kolme vuotta sitten aloitin eli 29 %:iin. Liikuntaa olen harrastanut viikossa yhtä paljon kuin ennenkin. Olen mm. pyöräillyt, hiihtänyt ja käynyt kuntosalilla, yhteensä noin 7-9 tuntia viikossa. Aiempaan verrattuna en ole tehnyt kovin raskaita treenejä (MK-VK-treenejä).

Rasvaprosentin nousu on mielenkiintoinen ilmiö. Mietin, olenko syönyt enemmän, vai vaikuttaako diabetes jotenkin rasvan kertymiseen? Ehkä juoksu vain on paljon tehokkaampaa rasvanpolton kannalta kuin pyöräily.

4 kommenttia:

  1. Kiinnostava havainto tuo juoksu vs. pyöräily. Mieli varmaan palaa radalle, toivottavasti nainenkin palaa.
    Sohvaperunamaallikon piti kyllä googlata nuo MK-, VK- ja PK-treenit pysyäkseen reitillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jori, palaa, eikä rasvan palamisen vuoksi :)

      Poista
  2. Tämä on varsin melenkiintoinen blogi.
    T. Melemies

    VastaaPoista