sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Juostessa kuultua - Mistä Pohjoisbaana sai alkunsa?


Juoksimme tänään Pohjoisbaanalle ja palasimme samalla kaksituhattaluvun alkupuolelle. Juoksukaverini näytti minulle sillan, jolla hän oli joko vuonna 2003 tai 2004 tavannut miehen tutkimassa isoa karttaa ja käynyt kysymässä, voisiko olla avuksi. Mies ei ollutkaan eksyksissä, vaan kertoi vain työnsä puolesta tutkailevansa kevyen liikenteen reittejä. Emme tiedä kuka tuo mies oli, mutta ohimennen hän pyysi lenkkikaveriani kertomaan parannusehdotuksia liikennejärjestelyihin.

Lenkkikaverini ehdotti, että räjäytettäisiin jättikalliot radan vierestä Käpylän kohdalla, niin pääsisi pyörällä suoraan radan vartta keskustaan. Toive on nyt noin 14 vuotta myöhemmin toteutettu. Ihmisikä on kunnallisbyrokratiassa lyhyt aika, mutta nyt kallioiden tilalla kulkee upea, tasainen monikaistainen pyörä-kävelytie, jota pitkin kelpaa juosta vaikka tasaista asfalttitreeniä.

Sieni-installaatio jossain matkan varrella

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että siellä kunnallisbyrokratia kuuntelee joskus hyviä kansalaismielipiteitä, vaikka toteuttaisikin niitä pienehköllä viipymällä. Juoksukaverisi on hyvä huomaamaan tutkailut.
    t. Ensi K

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hienoa! Tai ainakin baana on hieno ;) Seuraavaksi voisimme toivoa reitille jatkoa vaikkapa Vantaalle asti.

      Poista