perjantai 29. heinäkuuta 2016

Heinähommia ja veekoota - Juoksuviikko 29

Sunnuntain puolimaratonlenkin jälkeen viikon toiseksi paras treeni oli heinänteko yhdistettynä vauhtikestävyystreeniin, ainakin tuo heinänteko-osuus. Ensin viikatoin pihaniityn ja sitten kasasin heinäseipään, ensimmäiseni. Helppoa kuin heinänteko, sanovat, vaikka puuha kuormittaa yläkroppaa kiitettävästi. Enemmän oikeaa puolta, mutta rakot tulivat tasapuolisesti molempiin käsiin.

Heinähommissa
Heinänteon jälkeen tarkoitukseni oli juosta juosta 8 kilometriä putkeen 5 minuutin kilometrivauhdilla, eli 40 minuuttia. Matka tyssäsi kuitenkin 7 kilometriin ja 35 minuuttiin, koska voimat loppuivat, vaikka verensokerit pysyivätkin tasaisina. Vauhti oli liikaa ja kunto ja vireys eivät riittäneet. Tasaisessa veekoossa ei tule helpotusta hetkeksikään, toisin kuin esimerkiksi vedoissa tai porrasjuoksussa. Hyvältä tuntui vasta juoksun jälkeen, kun olin hyväksynyt sen, että jouduin tinkimään suunnitelmastani. Muuten urheiluviikko sujui suunnitelmien mukaan ja kevyiden päivien jälkeen viikon viimeinen treeni oli 21,1 kilometrin pituinen peruskestävyyslenkki. Mutta tästä jo ehdinkin kertoa jutussani Yksin juokseminen. 

Ennen loppuverkkaa jäin kuvaamaan lehmiä ja ukkosrintamaa



Ma PK juoksu 40
Ti hölkkä 2 km, VK 7 km/5min + hölkkä 1,5 km
Pe PK juoksu 8 km, muutama kirmaisu
Su PK juoksu 2:13/21,1 km

2 kommenttia:

  1. Olen erityisen vaikuttunut mittavasta heinäntekourakastasi. Pienenä vihjeenä ensi kertaa varten voisi sanoa, että kannattaa heilutella hankoa välillä toiseltakin puolelta, niin kroppa kuormittuu tasaisemmin. Ja hyvät hanskat pelastavat rakoilta useimmiten.

    t. perusheinäheikki

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä perusheinäheikki! Ensi kesänä sitten heiluttelen toiselta puolelta ja käsineet kädessä! Raporttia seuraa myöhemmin :)

    VastaaPoista