sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Pyöräilyä Helsinki Trail Runin reittiä ja ratikkajahti - Juoksuviikko 26

Viikon pitkiksen juoksimme pois alta jo alkuviikosta ja lauantaina retkipyöräilyn ensimmäinen etappi oli Helsinki Trail Runin maali Sonera Stadiumilla. Hienot puitteet juoksijoilla oli tulla maaliin ja aika väsyneen näköistä oli osa porukasta. Olihan melkein hellekeli ja polkujuoksu on ilmeisen raskasta puuhaa. Soneralta jatkoimme Trail Runin reittiä Vantaalle ja sitten poikkesimme Haltialan tilalle. Kevyttä pyöritystä kaikenkaikkiaan kolme ja puoli tuntia.

Helsinki Trail Runin komea maali
Urheiluviikon päätti kisa raitiovaunun kanssa. Saatoin sunnuntai-iltana vieraita ratikkapysäkille ja tarkoitus oli lähteä siitä juoksemaan 45 minuuttia peruskestävyyttä. Hetken mielijohteesta lähdin kisaamaan ratikan kanssa ja peruskestävyyslenkki muuttui vauhti-maksimikestävyyslenkiksi. Yritän aina toppuutella itseäni, että en juoksisi liian kovaa, mutta lähtiessäni kisaan muistin samalla, että viikon VK oli jäänyt tekemättä, joten siinä syy lähteä ajamaan takaa ratikkaa. Vajaa kolme kilometriä säilytin näköyhteyden vaunun peräpäähän. Vaunu ilmestyi horisonttiin aina kun se oli juuri jättämässä pysäkkiä, kunnes karkasi.

Juoksulenkin hienot valonsäteet, joista myös osa suodattui kännykkäkameraani.

Mitä tulee diabeetikon eväisiin, sunnuntaina lenkille lähtiessäni tankkasin vielä kenkiä solmiessani pari palaa rasvaista pannukakkua. Ihme kyllä herkku ei haitannut ollenkaan juoksua. VK-osuuden keskellä alkoi hiukan heikottaa, koska sokeri oli näppituntumalla arvioiden laskenut johonkin 4 mmol/L paikkeille. Kokeilin tankkauksen sijasta kiskaista pari kilometriä selvästi kovempaa, eli liian lujaa, koska tällöin adrenaliini saattaa nostaa nopeastikin verensokeria. Sykemittari näytti kahden kilometrin ajan yli 170. Huh.

Diabeteslääkärini sanoi joskus, että jos joutuisi yksin metsään ilman varahiilihydraatteja ja sokeri laskisi liian matalaksi, sokerin saisi nousemaan juoksemalla täysiä jonkun tovin. Noh, tiedä ohjeen sovellettavuudesta, mutta kyllähän riittävän kovat sykkeet, esimerkiksi Cooperin juokseminen, ohjaa verensokerin nousuun. Loppuverkan jälkeen kotona verensokeri oli vain 5 mmol/L. Tiedä sitten oliko kiskaisuni nostanut sokerin tilapäisesti, tuskin, ja sokeri lähti vasta kotona nousuun, eli viiveellä. Tällaisia kokeiluja ei kannata harrastaa, mutta joskus voi testata. Ainakin jos on mukana puhelin, energiageelejä ja koti on lähellä.

Viikon aikana pyöräilin Maunulan majalle. Kahvila oli kuitenkin kesälomalla ja niin minäkin.




Viikon ohjelma

Ti PK juoksu 1:30/14 km
Pe PK vaunupyöräily 1:10
La PK kevyt vaunupyöräily 3:20 tauottaen + 1 km juoksu
Su hölkkä VK 30 + hölkkä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti