lauantai 4. helmikuuta 2017

Tulipa tehtyä - juoksuviikko 4




Mennäkö vaiko ei -keskustelut teemoittivat juoksuviikkoa. Tarkoitus oli juosta heti työpäivän jälkeen, joten tein aamulla reippaasti eväät mukaan töihin iltapäivää varten. Lounaan energialla kun ei enää alkuillasta juosta, ja diabeteksen vuoksi ennen lenkkiä ei voi kolmeen tuntiin napata mitään.

Aina eväiden syömiseen asti suunnitelmani pitivät erinomaisesti joka kerta. Kotiin päästyäni kuitenkin väsähdin, söin vähän lisää ja siirsin lenkkiä ensin kolmella tunnilla, sitten yhdellä ja toisinaan vielä seuraavaan iltaan. Vähän kuin torkuttaminen herätyskellon kanssa - tuska vain kasvaa.

Motivaatiotaistelun vuoksi tein viikon kaikki valmennusohjelman mukaiset harjoitukset lopulta putkeen ilman lepopäiviä. Erinomaisia harjoituksia olivatkin. Pidän siitä, että ainakin yksi päivä on omavalintaista liikuntaa. Esimerkiksi viime viikolla juoksujen lisäksi pyöräilin salilla 45 minuuttia ja tein vartin corea päälle. Raskain treeni oli puolentoista tunnin juoksusetti, joka sisälsi mm. 10 kilometrin VK lenkin. Oli tosi liukasta ja pimeää, joten 7 kilometrin jälkeen (4:20 - 4:40 ) onnittelin itseäni niinkin kovasta harjoituksesta ja puuskuttelin raitiovaunulla kotiin. Sopivasti kellokin hyytyi samaan kohtaan.

Talvijuoksun värimaailma

4 kommenttia:

  1. Tosi hurjalta tuntuu tuo että ei voi syödä kolmeen tuntiin ennen lenkkiä. Siinä sitä onkin haastetta että miten saa energian riittämään juoksemiseen! Hyvän viikon sait kuitenkin kasaan, huolimatta mennäkö vai eikö mennä -fiiliksestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos juu, kyllä tämä juokseminen on välillä kitkuttelua, sen taitaa kokea jokainen :)

      Kolme tuntia onnistuu treenatessa ihan ok, mutta esim. täysmaralla tankkaukset on kokonaisuutena haaste.

      Poista
  2. Kuulostaa niin tutulta! Mulla käy usein niin, että töissä menee pidempään kuin ajattelin ja mulla ei ole siellä riittävästi syötävää mukana. Sitten on hirveä nälkä kun pääsee kotiin ja on pakko syödä kunnolla (=ei voi lähteä lenkille seuraavaan 2-3 tuntiin) ja näin ollen treeni on alkamassa vasta siinä klo 21. Ja sitten ärsyttää jos ei tulekaan lähdettyä....

    VastaaPoista