lauantai 29. heinäkuuta 2017

HCM-testi



HCM:lle tekisi edelleen mieli, vaikka toisaalta ei yhtään; maratonhan on tuskaa koko matkan. Mutta silti, itsensä haastaminen palkitsee. Sitten viime blogitekstini asetin itselleni tavoitteen, että jos pystyn juoksemaan ylipitkän pitkiksen, voisin vielä ilmoittautua ensimmäiselle maratonilleni sitten raskauden. Jos jaksaisin juosta 30 km kohtuullisen vaivatta vaivoiltani, maratonkin menisi.

Kauniita kesämaisemia jossain Munkassa

Kahvila 

Lähdin testilenkilleni maltillisesti melkein seitsemän minuutin kilometrivauhdilla. Lämpötila oli 20 astetta, mihin en yleensä hyydy. Jostain syystä juoksu oli jälleen aikamoista tervaa, samoin kuin pari viikkoa sitten, kun juoksin 22 kilometriä (2:20). Tavoitteeni oli juosta 30 kilometriä, mutta jo 13 kilometrin kohdalla totesin, että ei tule tapahtumaan. Jaksoin 19 kilometriä ja siihenkin meni aikaa 2:10. Tehot loppuivat, pakara vaivasi aika paljon, joten ei pystynyt jatkamaan.


Seurasaaren uimarannan ovella. Merivesi 16 asteista. 

Johtopäätöksenä totesin, etten anna itselleni lupaa vielä ilmoittautua maratonille. Lisäksi pitää kiinnittää enemmän huomiota syömiseen ennen pitkistä. Ei vain paria leipää ja banaania, vaan sekä hiilareita, proteiinia että rasvaa. Kaikkea enemmän.


Kyltin mukaan Urho Kekkonen kävi vuodesta 1956 pävittäin lenkkeilemässä Seurasaaressa.  Hän yritti loikata näitä portaita yhdellä loikalla ja kerran onnistuikin siinä, mutta hylkäsi suorituksensa, koska joutui ottamaan tukea kaiteesta. Vielä 74-vuotiaana presidentti ylsi toiseksi ylimmälle portaalle. Itselläni kolme ensimmäistä meni helposti.

Pakaravaiva tuntui lenkin jälkeen ja seuraavana päivänä kävellessäkin melkein koko ajan. Toisaalta kyykkiessäni metsässä se katosi hetkeksi (?) ja tuli taas takaisin. Teen seuraavaksi testin ajamalla ylipitkän pyörälenkin, jos siitä saisi oraakkelimaisen tuntemuksen sille, kannattaako lähteä jo/vielä maratonille.

Hiilihydraattia 9,5 g/100 g


2 kommenttia:

  1. Älä lähde HCM:lle. Jos vaiva helpottaisi pyöräilyn avulla, niin ehkä joku syysmaraton kokeiluun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Henna! :) Vantaalla olisi erinomaisen tasainen ja hyvä reitti, jota voisi myös ajatella vaihtoehtona, jos pystyisi sinne asti treenaamaan.

      Poista