tiistai 19. tammikuuta 2016

Talven ensimmäinen hiihtolenkki

Otsalampun valossa ja osin hangessa viiden kilometrin matkaan kului 50 minuuttia. Mukava keli, pakkasta noin 12 astetta, keskisyke 132 ja viime vuoden hallia varten laitetut nollakelin pitoteipit ja pikaluisto toimivat ihan riittävästi.

Harvoin harrastettavassa hiihdossa vaatetus askarruttaa joka kerta. Alussa usein jäätyy ja lopussa paahtuu. Nyt vaatetus osui kohdilleen: lämpökerrasto, windstopper- housut, pitkähihainen ohut juoksupaita, lyhythihainen korkeakauluksinen villapaita, softshell- takki, pari ohutta juoksupipoa, sormikkaat ja hiukan liian isot lobsterit, (jotka eivät mahtuneet hiihtoremmeihin).

Sokeri oli 30 minuuttia ennen lähtöä 4,9. Söin pienen kourallisen Da - Capoja ja join 2 dl kevyesti sokeroitua Play- kaakaota, yhteensä n. 35 g hiilareita. Hiihdon aikana en mitannut verensokeria enkä tankannut, ja vartti suorituksen jälkeen sokeri oli 5,3. Varsin tyypillinen sokerien käyttäytyminen vajaan tunnin PK- suorituksessa.

2 kommenttia:

  1. Vautsi mikä kuva, oli varmasti kiva lenkki!

    t. sohva_pehr_una

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että talven suksittelut alkoivat noin makeissa merkeissä. Kuntoiluorientoituneet lukijat saavat varmasti hyviä vinkkejä taas kokemuksestasi.

    Merkkituote vuodelta 1916 oli hienovaraisesti toteutettu pikku detalji, joka näyttää piristäneen myös blogisi muuta lukijakuntaa. Tuottaja varmasti osaa arvostaa myös asiaa. Pienikin on kaunista, tosin tuottaja ei niin ole ajatellut omilla sivuillaan, mutta muistaen Kiplingin sanat vuodelta 1888 en asiasta sen enempää tässä turise.

    Hyviä hiihtokelejä edelleenkin, toivottavasti niitä riittää tänä vuonna tosi pitkään.

    t. J.See

    VastaaPoista