sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Toisen ja kolmannen lenkin havaintoja

Viikonloppuna tuli hiihdettyä taas pari kertaa. Täytyy yrittää hiihtää varastoon jos tiistaina loppuu talvi ja keskiviikkona sataa vettä.

Hiihdin sekä lauantaina että sunnuntaina 1.27, eli vajaa kolme tuntia yhteensä. Ensimmäisen lenkin aikana vauhti oli tasainen ja keskisyke 128 kun taas toisen lenkin aikana vauhti kiihtyi loppua kohti ja keskisyke oli 140. Ennen molempia lenkkejä verensokerini oli 5. Kevyemmän lenkin jälkeen sokerini oli 6,1 ja raskaamman 8,8. Ilmeisesti sykkeen nousu raskaamman lenkin aikana jätti sokerin hieman korkeammalle kuin kevyemmän lenkin jälkeen.

Tankkasin ennen lenkkejä 30 grammaa hiilareita, ruisleipää ja rasvatonta maitoa. Lenkin puolivälin jälkeen vielä 10 grammaa karkkeja varmuuden vuoksi. Hyvin toimi.

Hauskempaa kuin sokerihavainnot oli kuitenkin se, että sunnuntain lenkillä ohitseni hiihti pitkähkö mies, jolla oli arviolta noin nelivuotias lapsonen hartioillaan. Lapsen sukset ja sauvat sojottivat miehen repusta sikin sokin. Ohittaessaan minua mies ohjeisti lasta, ettei tämä saisi kiskoa pipoa isän silmille koko aikaa.  Yritin pysyä kaksikon perässä, mutta ei onnistunut PK sykkeillä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti