tiistai 25. lokakuuta 2016

I love me -messut viihdyttivät



Viikonloppuna messukeskuksessa pidettiin I love me -messut, joissa tarjolla oli ainakin neljä osastoa osoitettuna Rahanmenolle Hyvinvoinnille. Omat osastonsa olivat kauneudelle, terveydelle, luonnollisuudelle ja lifestylelle.

Samaan aikaan toisaalla pitkän linjan skeptikko poti kotonaan turhautumista pitäessään urheilusta lepopäiviä. Sunnuntaina siippakin oli lähtenyt ajamaan sadan kilometrin cyclocross- lenkkiään. Niinpä pakkasin lastenvaunut ja lähdimme luuhimaan Messukeskukseen.

Messukeskuksessa sivuutin heti kättelyssä kosmetiikan ja tökötit ja jätin tällä kertaa tarttumatta mahdollisuuteen kirkastua, heleytyä, kiinteytyä ja kaunistua. Myös superfuudit ohitin, koska olimmehan vaunumatkustajan kanssa jo syöneet aamulla isot lautaselliset kaurapuuroa kotimaisilla mustikoilla. Kotimainen cesium, nam, kiinalainen säteilytetty goji-marja, hyh.

Kiertelimme ristiin rastiin messuhallissa ja pysähdyimme katsomaan hauskaa trampoliinijumppanäytöstä. Trampoliinijumppa on uutuuslaji, jossa jokainen ohjatulle tunnille osallistuja pomppii musiikin tahdissa omalla trampoliinillaan. Kyse lienee ihan oikeasta urheilusta, ja laji ottaa erityisesti keskivartaloon, jalkoihin ja katsomossa myös naurulihaksiin. Pakko päästä kokeilemaan joku kerta. 

Hirvittävän heikko kuva, mutta valitettavasti lähemmäksi trampoliiniesitystä ei päässyt. 

Kalevalaista jäsenkorjausta olisi päässyt kokeilemaan kahdella kympillä. Olisin ehdottomasti mennyt, jos ei olisi ollut jälkikasvua sylikannossa, sen verran asiantuntevan oloisesti kansanparantajat manipuloivat messukävijöitä. Nitkuttelivat käsiä, venyttivät, heiluttelivat ja liikuttelivat vartaloa eri asennoissa samalla painellen ja ropeltaen tukirakennetta.


Kuva plakaatista. Ei hennonnut häiritä jäsenkorjaajia valokuvaamalla heitä. Mielikuvaa toteuttaen suuri osa näistä kansanparantajista oli kalevalaisen näköisiä mieshenkilöitä.

Suomalaisten suunnittelijoiden standeilla meni eniten aikaa. Esillä oli (ainakin) eettiseen kestävyyteen tähtääviä vaatteita, laukkuja ja tilpehöörää sun muuta. Monia tuotteita olin aiemmin katsonut nettikaupoissa ja yllätyksekseni niitä pääsi nyt hypistelemään livenä. Olisin ostanut neuleen, mutta jäin vielä odottamaan vahvistusta käytetyn merinovillan alkuperästä. Mulesing -villaa en osta.

Joogaosastolla emme viettäneet pitkää aikaa, mutta sain inspiraation herätellä vanhaa harrastustani. Jooga tukee hyvin juoksua ja lisää hyvinvointia muutenkin.  Messujen innostamana opetin illalla perheelleni aurinkotervehdykset, seisovan koiran, kobran, soturi ykkösen ja joitain muita liikkeitä, joiden nimiä en enää muista. Oppilaat vaikuttivat tyytyväisiltä ja mieheni kanssa sovimme, että menemme kokeilemaan joogaa ihan oikealle joogatunnille syksyn aikana.

Messupäivän voi todeta olleen kaikin puolin viihteellinen ja jos ensi vuonnakaan ei ole samaan aikaan kerrassaan mitään tekemistä, saatan mennä uudestaan. Saldo oli paljon muutakin kuin energiahoitoja, parantavia magneettikoruja ja maistiaisia pahvisista pehmeistä proteiinikekseistä; inspiraatiota hyvinvointiajatuksiin ja hyvää viihdettä.



Kyltti messuilta. Märsky aukesi viime viikolla remontoituna ja sitä on odotettukin. Ystäväni epäili, että vesi olisi ollut lämpimämpää kuin aikaisemmin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti