torstai 27. lokakuuta 2016

Tekniikkaharjoittelua Runner's High:ssa - juoksuviikko 42

Viime viikolla kävin juoksukoulu Runner's High:n treeneissä harjoittelemassa tekniikkaa. Teimme tällä kertaa erilaisia settejä polvennostoja, pakarajuoksua, triplingiä, polvennostokävelyä, saksijuoksua ja niin edelleen. Pointtina on siirtää tekniikassa harjoiteltua ja opittua juoksuun, kehittää hermotuksia, parantaa juoksuasentoa ja lisätä näin juoksuvauhtia sekä välttää virheasentojen tuomia vaivoja. Viimeksi mainitusta itselläkin on kokemusta pidettyäni kokonaisen välivuoden lonkan epämääräisen rasitusvaivan vuoksi.

Vaikuttaisi siltä, että juoksuasentoni alkaa pikkuhiljaa hiukan parantua. Prosessi on ollut hidas, mutta sitä on selvästi edistänyt se, että juoksukoulun valmentajat ovat neuvoneet ja korjanneet virheitä henkilökohtaisesti. Esimerkiksi kuvittelin rullaavani reippaasti alamäet, tosiasiassa liihottelen maan pintaa pitkin jalkojani liiemmin nostelematta. Ylämäet ovat tuntuneet helpoilta päkiänousuilta, ammattilaisen silmin katsottuna lantioni lysähtää alas ja mm. sen seurauksena jalka ei nouse. Pystyn myöntämään, että siinä olisi tietty pointtinsa, että jalka nousisi juostessa. Laahustaminen ei tietenkään ole taloudellista.

Tässä jalka alkaa jo nousta. Kuvaaja Aki Nummela/HHM-klubin treenit 22.10.2016

Viikon päätteeksi osallistuin vielä HHM - klubin treeneihin Töölönlahdella. Kyse on Helsinki Half Marathonille ilmoittautuneille järjestettävistä avoimista yhteistreeneistä, ja taustalla hääräävät samat valmentajat kuin Runner's High:ssa. Ohjelmassa oli vetoja, pidempiä ja lyhyempiä. Erittäin mukavaa vastapainoa yksin harrastamiselle. Porukassa juostessa juoksu tuntuu enemmän ihan oikealta harrastukselta. Viikon urheilusaldoksi kertyi 31 kilometriä juoksua.

"Hannu-ja Kerttutalo" Töölönlahdella
Tässä vastaani käveli hilpeän näköinen aikuinen nainen tahallisesti kahlaten lehtivanassa. Peukutan.



2 kommenttia:

  1. Tekniikkaharjoittelu olisi varmaan tarpeen täälläkin. Saitko jotain konkreettisia ohjeita, miten lantion lysähtäminen korjataan? Mulla on ilmeisesti vähän samaa vaivaa, mutta kun nopeus kasvaa, ongelma kuulemma häviää - en tosin tiedä, miten.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Jonna! :) Tuota lantion asentoa olen yrittänyt korjailla pitämällä lantion tekniikkaharjoituksissa ylhäällä ja samoin esim. ylämäkivedoissa, eli kiinnittänyt asiaan korostetusti huomiota. Apua on ollut siitä, että juoksukoulussa asentoja on kommentoitu ja korjailtu.

    Mulla on ollut tuota samaa, että nopeuden kasvu hiukan parantaa tekniikkaa!

    VastaaPoista