keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Pyöräillen Bemböleen


Cyclocrossareilla matkalla Bembölestä takaisin

Teimme eilen kesäisen pyöräretken cyclocrossareilla Bemböleen. Ajoimme ensin Villa Elfvikiin ja jaloittelimme siellä hetken. Sitten suuntasimme Olarin kautta Espoon keskuspuistoon ja Bembölen kahvituvalle kahville, joka oli tällä kertaa päätepiste. Ensi kerralla jatkamme Nuuksioon asti.

Villa Elfvikin takapuoli

Takaisin tulimme Malminkartanon kautta ja nousimme pyörillä Malminkartanon täyttömäelle. Irtosoraisessa mäessä joutui tekemään töitä, ettei olisi sutinut tyhjää. Malminkartanon täyttömäen korkeus yllätti ensikertalaisen ja syystä sitä voi kutsua Etelä-Suomen korkeimmaksi vuoreksi. Vaikka takana oli jo 3,5 tuntia ajoaikaa, jouduin silti juoksemaan tovin portaita, koska vihdoinkin olin tällä kuuluisalla porrastreenipaikalla. Varsinaisen porrastreenin jouduin jättämään seuraavaan kertaan. Paikalla oli kymmeniä reippailijoita jotka kipusivat mäkeä ylös alas. Mäen päälle putkahti koko ajan puuskuttavia juoksijoita, joista ehkä joku oli juossut tauotta kaikki 426 porrasta. Täyttömäeltä matka kotiin oli vielä tunnin verran, joten ajoajaksi tuli 4,5 tuntia, eli hyvä, matalasykkeinen PK-treeni.

Malminkartanon portaiden yläosa
Täyttömäen päällä

Verensokereiden kannalta retki sujui hyvin. Pitkän suorituksen vuoksi pudotin aamun levemiriä 9 yksiköstä 3 yksikköön. Verensokeri oli lähtiessä 6 mmol/L ja söin matkan aikana leipää, mehua, korvapuustin ja vähän karkkia, yhteensä 145 g hiilareita, eli keskimäärin 32 g/tunti, palatessa sokeri oli myös 6 mmol/L. Pyöräillessä eväät eivät hölsky mahassa, joten sokerien säätäminen on helpompaa kuin pitkässä juoksussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti