torstai 2. kesäkuuta 2016

Pätkä Helsinki Half Marathon reittiä ennakkotestissä

Testasimme huvin ja urheilun vuoksi pätkän 11.6.2016 juostavan HHM:n reittiä. Reitti on hiukan kahdeksikon mallinen ja valitsimme kahdeksikon etelänpuoleisen silmukan koska tarkoitus oli juosta noin kympin lenkki.

Menimme varta vasten Kaisaniemeen oikean lähtöpaikan tuntumaan. Juoksimme Kiasman ohi baanaa pitkin Ruoholahden vierestä Hietalahteen ja sieltä Eiran rantaan ja Kaivopuiston rantaan. Jatkoimme Carusellin, Mattolaiturin ja Ursulan ohi rantaa pitkin Olympiaterminaalin ohi Etelärantaan. Sitten Kauppatorille, Katajanokkaa kiertämään, ja tavoitteena oleva 10 kilometriä tuli täyteen Pohjoisrannassa. Ne, jotka osallistuvat kisaan, jatkavat tästä puolentoista viikon kuluttua vielä Kumpulaa kohti. Me jatkoimme kotiin syömään pellillisen pitsaa. 

Lähtöpaikan lähellä, näkymä Finlandia-talolle
Finlandia-talolta baanalle
Baanalta Hietalahteen
Hietalahdesta Eiranrantaan (taustalla kahvakuulailijoita)
Eiranrannasta Carusellille
Carusellilta Skatan ympäri Pohjoisrantaan

Koko kympin matka kulki meren rannalla, joten reitti on siinä mielessä mietä hienoin, varsinkin näin kesäkeleillä. Maasto oli testaamallamme pätkällä lähes tasainen lukuunottamatta pientä muhkuraa Kaivarissa ja loivaa nousua ja laskua Olympiaterminaalin kohdalla. Muita vaihteluita ei tule ainakaan mieleen, joten testaamamme reitin puolikas on nopea. Hauskinta testilenkillä oli törmätä letkaan turisteja, jotka olivat ohjatulla sauvakävelyretkellä. Ehkä hekin olivat testaamassa HHM - reittiä 11.6 koitosta varten. 

Turisteja tutustumassa nordic walkingiin


2 kommenttia:

  1. Hieno kuvakavalkadi reitistä hienojen postausten lomassa! Pitäneekin varata n. viikko + runsaasti evästä reitin henkilökohtaiseen kiertämiseen joskus mahdollisesti tulevalla pääkaupunkivisiitillä.

    Hyvää kesää bloggarille läheisineen toivottaa
    Ensi K.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Runsas eväs on erittäin tärkeä juttu! :) Kiitos samoin, oikein hyvää kesää sinullekin ja hyviä mahdollisia tulevia visiittejä!

      Poista