tiistai 31. toukokuuta 2016

Vauvan kanssa - Juoksuviikko 21

Rakas nettipäiväkirjani. Juoksu- pyöräkärryn kanssa voimme lähteä milloin vain ja melkein mihin vain. Juoksimme viime viikon aikana yhdessä yli kolmekymmentä kilometriä. Jos haluan pidemmälle kuin jaksan juosta, otan juoksupyörän pois ja kiinnitän kärryn fillariini. Tämä on vapautta!

PK-lenkeillä pysähdellään nykyään hieman aiempaa useammin, koska hattu menee silmille, tutti putoaa suusta, lelu joutuu ulottumattomiin, tulee nälkä tai viltti valuu pois päältä tai täytyy muuten vain tarkistella tilannetta. Joskus jään tekemään ylimääräisiä venytyksiä. Otan rasitusvamman vuoksi muutoinkin rauhallisemmin. Puolitoista vuotta sitten viikon pitkä lenkkini oli 20 kilometria ja nyt se on vakiintunut sopivalta tuntuvaan 14 kilometriin. Tällaisilla juoksumäärillä voin hyvin juosta puolimaratonin silloin tällöin, mutta en täyttä maratonia.

Alkukesä oli viikon aikana edennyt siihen vaiheeseen, että omenapuut olivat juoksureittieni varsilla ylikukkineet, mutta syreenit vielä jaksoivat. Kevään eteneminen kesään jaksaa ihastuttaa joka vuosi yhtä paljon. Ensin asfaltti tulee jään alta näkyviin, sitten katupölyinen leskenlehti, krookukset, ötökät, valkovuokot, rentukat, sinivuokot, voikukat, tuomet, kielot, omenapuut, syreenit ja nyt mennään satakielissä, lupiineissa ja metsäkurjenpolvissa. Saniaiset ovat jo isoja ja muu kasvillisuus peittää kortteiden minimetsäksi pörröttämän maanpinnan. Listan jatkuessa siirrytään taas huomaamatta loppukesää kohti. Toukokuun toiseksi viimeisinä päivänä taitaa kuitenkin olla hippasen liian aikaista odottaa tulevaa syksyä.



Viikon vaunupitkiksellä pysähdyin ottamaan kuvan vaunumatkustajastani ja fasaanista, niitä kun näkee nykyään kaupunkialueella harvoin, fasaaneja siis. Eräs tuttu pieni ihminen kertoi ollessaan vielä pienempi, että fataani istuu kompottorin päällä, mikä hymyilytti minua valtavasti ja vieläkin hymyilyttää. Sinä kesänä, kun tämä pikkuinen täytti viisi vuotta, me kaikki tiesimme fataanin istuvan viimeistä kesää lempipaikassaan. Seuraavana kesänä kompostorin päällä istui fasaani. Onkohan se sama kuin tässä kuvassa?




ma  PK pyörä 60 pyöräkärryn kanssa
ti    PK vaunujuoksu 1:25/13 km
ke  PK pyörä 30 + 60 pyöräkärryn kanssa
to  Mäkivedot + tekniikka 90 min
pe PK Palauttava vaunujuoksu 50
su  PK vaunujuoksu 1:45/14 km


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti