lauantai 14. toukokuuta 2016

Eka pitkis oikeilla juoksukärryllä




Tein viikon pitkiksen oikeiden juoksuvaunujen kanssa ensimmäistä kertaa tavallisten lastenvaunujen sijasta. Kieltämättä vaunu/kärry rullasi kevyemmin kuin tavalliset vaunut ja varsinkin ylämäessä eron huomasi. Sykkeet oli helppo pitää PK-tasolla ilman että kävelin kaikkia ylämäkiä. Tai ehkä kuntokin on hiukan kohentunut, ajattelisi optimisti. Oma sykemittarini on edelleen huollossa ja havainnoin sykkeitäni lainakellosta.

Kärryn keveyden huomasi erityisesti siinä, kun tapasin sattumalta toisen vaunujuoksijan matkan varrella ja juteltuamme hetken vaihdoimme kokeeksi hetkeksi vaunut päittäin. Hänellä oli tavalliset vaunut. Ne painoivat merkittävästi enemmän, minkä totesimme yksimielisesti. Tosin hänen matkustajansakin painoi hiukan enemmän.

Juoksimme tätä päivä ennen tavallisilla isopyöräisillä lastenvaunuilla. Nämä hyvin jousitetut tavalliset vaunumme yhdistettynä talvivaatteisiin ja toppapehmusteisiin olivat kyllä pienen matkustajan kanssa paikallaan. Töyssytkään eivät havaittavasti vaikuttaneet matkustajaan epämukavasti. Juoksuvaunuissa kanttarit täräyttävät, koska pyörät eivät samalla tavalla jousta, niiaa ja pehmennä töyssyjä kuin tavallisissa vaunuissamme. Tämä silmämääräisenä havaintona. Tätä samaa kärryä voi vetää myös pyörän perässä ja tällöin ei itse samalla tavalla pysty tarkkailemaan matkustajaa kuin näin juostessa. Sanoisin, että on erittäin perusteltua juosta (ja vetää) hiljaa ja varovasti kaikki töyssykohdat.

Matkan aikana satoi jonkin verran ja pidin sadesuojaa vain osittain juoksukärryn päällä. Ilmanvaihto kärryssä ei toimi, jos luukun laittaa kokonaan kiinni. Omat ja matkustajan vaihtovaatteet säilytyspussissa selän takana peittävät kaikki vaatimattomat ilma-aukot. Tämä on otettava huomioon ja sadesuoja täytyy teipata hiukan vinoon, jolloin se jää auki. Se ei haitannut, koska ei satanut kovin paljon, vain ripotteli.

Lenkki meni sykkeiden kannalta erittäin putkeen. Maltoin juosta koko matkan PK-sykkeillä, joten kyllä se peruskunto uhkaa tästä kehittyä. Juoksu myös tuntui juoksulta, ja kevyt kärry ei tuntunut minkäänlaiselta rasitteelta harkkalenkillä. Matkan kestoksi tuli 1 h 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti