maanantai 16. toukokuuta 2016

Juoksukoulun aloitus - juoksuviikko 19

Osallistuin viikolla pitkästä aikaa juoksukoulun yhteistreeneihin, mikä oli oikein mukavaa ja motivoivaa. Hauskaa on se, että joku muu keksii välillä treenin sisällön ja ei tarvitse kuin tehdä perässä. Toisaalta treenataan sosiaalisesti porukalla, toisaalta voi keskittyä vain omaan harjoitukseen ja katsella sisäänpäin. Tältä osin juoksussa on paljon samanlaisia elementtejä kuin joogassa. Yhteistreenit koostuvat yleensä alkuverkasta, varsinaisesta harjoituksesta ja loppuverkasta venytyksineen. Varsinainen harjoitus on esimerkiksi vauhtikestävyys- tai intervalliharjoitus.

Tämä viikko oli viimeinen viikko ilman sykemittaria. Mittari on ollut huollossa jo kolme viikkoa, eli olen ollut jotakuinkin 8 viikkoa ilman syketietoja. Lainasin kuitenkin pariin otteeseen mieheni Garminia pitkän pimennon jälkeen. Viikon toinen 7,5 kilometrin lenkki meni 7 minuutin kilometrivauhtia keskisykkeellä 123 ja toinen 14 kilometrin lenkki meni myös 7 minuutin kilometrivauhdilla, keskisykkeellä 130, eli molemmat selvästi alle aerobisen kynnyksen. Tämä oli ilahduttavaa, koska vielä pari kuukautta sitten samat sykkeet vaativat 8 minuuttia.

Yritin pidemmän lenkin lopussa tunnustella aerobista kynnystäni. Vaikutti siltä, että sykkeen noustessa lukemaan 142, hengitys muuttui raskaammaksi. Testasin pariin kertaan nostaa sykkeitä ja hengitys alkoi joka kerta puhista 142 tietämillä. Menen myöhemmin kesällä tekemään laktaattitestin jossa selviää, kuvittelinko puhinan oikeaan kohtaan. Olen joskus aiemmin testannut sykerajani, joten tiedän suurin piirtein, missä aerobinen ja anaerobinen kynnykseni ovat.

Viikolla juostiin myös HCR, jonka jätin kaiholla väliin. Juoksin muutama viikko sitten puolimaratonin, joten täytyy ottaa maltillisesti. Neljän viikon päästä on HHM ja siihen osallistumista täytyy harkita. Reitti on kuulemma mukava ja tasainen. 


VIIKKO 19

VK-harjoitus
10 km + porrastreeni
PK 50
PK 1:40
Pyöräily PK 45



Tällainen tuli lenkillä vastaan, alue 51?


Ja taas mennään kärryjen kanssa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti