tiistai 20. syyskuuta 2016

Mäkeen ja altaaseen- Juoksuviikko 37

Viime viikolla ohjelmassa oli mäkivetoja. Verensokerin hallitseminen sekatempoisissa harjoituksissa on vaikeampaa kuin peruskestävyyslenkeillä tai tasaisessa vauhtikestävyysharjoituksessa. Toisaalta alkuhölkät ja välirullaukset laskevat verensokeria tasaisesti ja toisaalta kovat vedot nostavat sitä, mutta vain, jos sykkeet nousevat riittävän korkeiksi. Yeensä verensokeri lähtee minulla nousuun vasta kovan treenin jälkeen, eikä sen aikana. Suorituksen jälkeen lasken liian korkean verensokerin pikainsuliinilla, mutta nyt kokeilin uutta keinoa, jälkihölkkää.

Mäkitreenin alkaessa verensokerini oli 9,0 mmol/L ja heti jälkeen 8,0 mmol/L, eli sokeri ei vielä ollut ehtinyt lähteä nousuun. Nousun estääkseni lähdin treenin jälkeen juoksemaan ylimääräisen 5 kilometrin lenkin, koska PK-sykkeinen juoksu useimmiten laskee verensokeria 3 - 5 yksikköä tunnissa. Näin tapahtui nytkin ja kilometria ennen kotia jouduin tankkaamaan mehua, koska sokeri laski liiankin alhaiseksi, lukemaan 4 mmol/L.

Viikon kuivan maan juoksut loppuivat heti alkuviikon jälkeen, koska penikka/pohje alkoi särkeä oikein kunnolla. Oltuani koko viime vuoden pakaran/lonkan rasitusvamman vuoksi telakalla, siitä viisastuneena vaihdoin juoksun heti vesijuoksuun ja lepoon. Vantaan maraton 8.10. taitaa mennä kyllä metsään. Vaikka jalka tulisikin parissa viikossa juoksukuntoon, veekoot on tekemättä. Pettymys ei kuitenkaan ole hirmuisen iso, koska en ollut tavoittelemassa ennätyksiä.

Vesijuostessa tein kuitenkin ennätykseni juoksemalla peräti kaksi tuntia. Mehua meni puoli litraa. Aiempi ennätys oli puolitoista tuntia. Sain yllytyshullun ystäväni houkuteltua mukaan kahden tunnin settiin, koska ajatus pitkästä peekoosta kylmässä syysillassa Uimastadionilla sai meidät älyttömyydessään intopinkeiksi. Kestävyysurheiluendorfiinit.

Sunnuntaina oli pakko käydä vielä uudestaan Stadikalla, koska se oli viimeistä päivää auki. Tunnelma saunassa oli hilpeän haikea ja monet kasvot tuttuja vuosien varrelta. Taas yksi kesä takana, mutta  tällä kertaa kauden viimeiseltä vesijuoksureissulta palatessani minua oli odottamassa kotona yksi ihminen enemmän kuin aikaisemmin.

Viikon villiviini

Ilotulitus, marja-aronia, tekijä tuntematon



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti