lauantai 14. tammikuuta 2017

Lux metsälenkki



Kylmänvalkoinen kuu katseli meitä juostessamme pimeän metsän keskellä. Sohjo oli jäätynyt pakkasessa muhkuraiseksi kerrokseksi maankamaralle. Otsalamput ja valot auttoivat etenemisessä. Peltoaukealla tuuli niin jäätävästi, että oli puettava toppatakki takaisin juoksuvaatteiden päälle, jottei olisi jäätynyt. Pari kertaa ajattelin susia, mutta seudulla laiduntaa vain Viikin opetus- ja tutkimustilan lehmiä ja niitäkin kesäisin.

Olimme maastojuoksemassa luonnonsuojelualueella iltamyöhään. Kyseessä oli valmennusohjelman mukainen tunnin PK-lenkki, joka oli jäänyt tekemättä edellisen illan väsymyksen vuoksi ja joka meinasi jäädä myös toistamiseen tekemättä. Pakko oli lähteä, jottei olisi nuutunut kotiin.

Arboretumille asti oli maalaismaisen autiota. Yhtäkkiä lintutornin tietämillä meidät ohitti pimeästä tullut ja sinne katoava juoksija, jota pelkkä mustien puiden lomasta paistava kuunvalo avusti askelten sovittamisessa jäiselle ja kuoppaiselle alustalle. Ihmettelin, ettei hän taittanut nilkkojaan. Ok, hänellä oli nastat, mutta silti. Lähestyessämme asutusta metsän keskeltä alkoi ilmestyä tipotellen lisää pimeitä juoksijoita. Kohtasimme myös pari pyöräilijää ja yhdet lastenvaunut. Sitten kello alkoi olla paljon ja juoksimme pois metsästä. Nuutumisuhka oli siltä erää selätetty.


Juoksukaverin otsalamppu ja Viikin Prisman valot

Täysi kuu ja otsalamppu ja juoksukärry
Tärähtäneitä otoksia - Lux Viikki

2 kommenttia:

  1. Pidettyäni pienen tauon blogisi seuraamisesta ehdin melkein unohtaa, miten hienoja mininovelleja nämä sinänsä arkiset päivityksesi usein ovatkaan. Varsinaisesta asiasta mitään ymmärtämätön minäni nautti tästäkin metsälenkistä kuin itse olisi mukana ollut. Ei haitannut ja taide-elämyksenä koin myös tärähtäneen otoksen, joka laitettakoon tammikuusta huolimatta tipotelleiden pimeiden juoksijoiden kontolle.
    Upeita talvisia metsälenkkejä kuun ja otsalamppujen valossa edelleen toivotellen Ensi K.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja mukava, että kävit taas kylässä blogissani. Mukavia lenkkejä myös sinulle ja jos pimeässä menet, muista otsalamppu!

      Poista