keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Kunnonkohotusta VK 40

Pohdin viime postauksessani, että pitäisi juosta pidempiä vauhtikestävyystreenejä, jotta kunto kasvaisi. Niinpä kävin eilen alkuverryttelyn jälkeen juoksemassa tasaista, kovempaa vauhtia 40 minuuttia. Kovemman osuuden jälkeen hölkkäsin ja vakiintuneen tapani mukaan venyttelin lyhyesti pohkeet, pakarat, reidet ja lonkankoukistajat.

Sykkeistä ei ole ihan tarkkaa tietoa, mutta tuntui siltä, että suurimmaksi osaksi ne olivat välillä 140 - 160, mutta saattoivat ne välillä ylittää anaerobisen kynnykseni. Tavoitteeni oli, että pystyisin koko ajan puhumaan kohtuullisen hyvin. Yksin juostessani suoritin kuitenkin testijutustelun hiljaa mielessäni.

Verensokerini laski lähdön 8,6:sta lukemaan 5 mmol/L. Pärjäsin mittaamatta verensokeria treenin aikana, koska sen kokonaiskesto ei ylittänyt tuntia. En myöskään tankannut lisähiilihydraatteja. Treenin jälkeen söin poikkeuksellisen paljon hiilihydraatteja, ehkä n. 70 grammaa, ja pari tuntia sen jälkeen verensokeri oli 12,9 mmol/L, eli aivan liian korkea. Jouduin korjauspistämään 2 yksikköä Novorapidia, jotta sain verensokerin takaisin 6 hujakoille. Voi olla, että pistin liian vähän ateriainsuliinia syömisen yhteydessä, tai sitten kovempi treeni lähti päätyttyään nostamaan verensokeria, kuten minulle joskus käy. Tai ehkä lopputulos oli yhdistelmä molemmista. Diabeteksen kanssa tarkkoja syitä ei ihan aina saa selville, mutta pääasia, että sain palautettua sokerin takaisin ruotuun helposti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti