maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäisviikko - juoksuviikko 12

Erona muutamaan edelliseen viikkoon jätin pitkiksen tekemättä. Pitkiksen sijasta juoksin pari reippaampaa lenkkiä. Torstain lenkkiin sisällytin 25 minuutin nopeamman osuuden ja lauantaina tein kahdeksan tonnin vetoa, joka oli varmaan raskain treeni sitten juoksutaukoni päättymisen jälkeen. Koko viikon juoksusaldoksi kertyi 4 h 30 minuuttia.

Juostessa näkee kaikenlaista kivaa. Tällä viikolla näin kyhmyjoutsenia, kaksi kärryjen eteen valjastettua miniponia ja rumpalin soittamassa rumpuja tyhjällä hiekkakentällä. Treenasimme siinä sitten yhdessä, kumpikin omaa lajiaan. Ensi viikolla otan kameran mukaan lenkille.

Malkamaanantai     PK 50, joitain kirmaisuja
Tikkutiistai               Reipas PK 60
Kellokeskiviikko       Lepo
Kiirastorstai             PK 75 sis. VK 25- osuuden
Pitkäperjantai          Lepo
Lankalauantai          8 * 1000 m vedot kovaa + alku- ja loppuhölkkä 5 km, yht. 1.30 h
Sukkasunnuntai      Lepo

2 kommenttia:

  1. Diabeetikon ja aktiivisen kuntoilijan (lähinnä kuntosali) näkövinkkelistä mielenkiintoisia kirjoituksia sinulla täällä. Ainoa silmiinpistävä asia oli tämä lapsen kanssa juokseminen. Lapsen kanssa jumppaaminen yhdessä olohuoneen lattialla taikka reipas kävely ulkona on hyväksyttävää, mutta vaunuissa olevan lapsen kanssa juokseminen on äitinä vastoin minun ja usean ystävättäreni ymmärrystä. Viimeksi eilen törmäsin kotikulmillani nuoreen naiseen, joka juoksi vaunujen kanssa äärimmäisen lujaa vilkkaasti liikennöidyllä alueella, vain toisella kädellä vaunuja pitäen ja kaiken lisäksi musiikkikuulokkeet korvissa. Pyydän harkitsemaan kahdesti ennen seuraavaa juoksua lapsen kanssa. Vaunujuoksu lapsen kanssa on erittäin vaarallista ja vastuuntunnotonta toimintaa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Huolestunut äiti :)

    Olen samaa mieltä, että lapsen kanssa ei voi juosta lujaa, enkä myöskään suosittelisi musiikin kuuntelua samaan aikaan :(

    Itse menen n. 8km/h PK-lenkkejä vaunuilla (kävelyvauhtini 6km/h ) ja jossain suoralla ja tasaisella tiellä, missä ei ole muuta liikennettä, saatan juosta vähän reippaamman pätkän. Mutta tosi varovaisesti.

    Ostimme myös juuri Thulen juoksuvaunut, joissa on esim. 5 - pisteturvavyö, joten vähän isompikin lapsi pysyy turvakaarten takana paikoillaan. Tästä juttua myöhemmin täällä lisää.

    Hyvä kun kiinnitit turvallisuuteen huomiota. Olen sitä mieltä että varovaisuudella, huolellisuudella ja muiden liikkujien positiivisella huomioimisella liikenne sujuu myös vaunujen kanssa turvallisesti, joko kävellen tai hölkäten :)

    VastaaPoista