keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Lainasadetakissa

Kävimme mieheni kanssa juoksemassa sateisessa huhtikuun alun illassa. Kadonneet olivat peipposet, jotka päivällä ilmoittelivat puolen kuun päästä saapuvasta kesästä, mutta pois oli katupölykin.

Seura, lainaksi saatu sadetakki ja kuivat kengät tekivät lenkin. Hölkkäsimme todella kevyesti 45 minuuttia, koska en päässyt lujempaa. Jalat tuntuivat märiltä puupölleiltä, vaikka kuivat olivatkin. Toissapäivän muutama reippaampi veto tuntui edelleen. Myös vähäiset yöunet heikentävät palautumista. Lenkin lopussa jalat kuitenkin alkoivat toimia normaaliin tapaan ja verensokeri laski muutaman pykälän ollen viiden kieppeillä lenkin päättyessä. Kaikin puolin virkistävä keikka.

Kahdeksan minuutin kilometrit olivat liian nopeita kuvattaviksi, mutta onneksi saimme kuvan punasiipisestä kurjesta.





3 kommenttia:

  1. Satunnaisena lintubongarina huomasin kiinnostuksella päivityksessä kuvan punasiipisestä kurjesta. Oletteko varmoja, että kyseessä tosiaan oli kurki eikä esim. ilmavirtausten eksyttämä yksittäinen flamingo? BirdLife/Rariteettikomitea mainitsee harvinaisina täällä tavattuina lintuina mm. Maaningan neitokurjen (Anthropoides virgo) ja Helsingin pitkäjalan (Himantopus himantopus). Flamingosta (Phoenicopterus roseus) ei ole edes havaintoa. Kuva ja muu käytettävissä oleva tieto ei tosin tue tätä teoriaa ainakaan neitokurjen osalta, vaikka Maaninka lienee juoksijasukuakin. Kaikkihan muistamme taannoisen huippujuoksijan Kaarlo Maaningan Moskovan olympiamitaleineen ja veritankkauksineen. Helsingin pitkäjalka on flamingon ohella oma veikkaukseni. Saattaa toki olla, että lainattu sadetakki peilautuu kuvaan ja kyseessä on sittenkin kurki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia taas Jorille aktiivisuudesta, pohdinnoista ja avusta lintujen tunnistamisessa. Sanoisin, että neitokurki on toki mahdollinen, mutta tarkemmalla tsuumauksella näyttäisi kuitenkin olevan rengastettu rouva :)

      Poista
  2. Täytyy tähän kurkiasiaan vielä lisätä, että näin eilen kevään ensimmäiset kaksi ns. normaalia kurkea merenlahden ruoikon vieressä olevalla pellolla. Itse olin tietenkin juoksulenkillä.

    VastaaPoista