torstai 21. huhtikuuta 2016

Thule Chariot Cheetah I




Kellarissamme odottaa käyttöönottoa Thulen Chariot Cheetah juoksupyöräilykärry. Alunperin tarkoitus ei ollut hankkia juoksuun ja pyöräilyyn erillisiä vaunuja, mutta koska haluamme juoksun lisäksi myös pyöräillä, hankimme yhdistelmäkärryn extempore. Kärry toimii myös kävelyrattaina, jolloin siinä on kaksi pientä pyörää edessä (kuvassa).

Hankintaa puoltaa se, että tavallisissa Brion yhdistelmävaunuissa meno saattaa kesällä muuttua kyytiläiselle liian kuoppaiseksi, kun häntä ei voi enää vuorata toppavällyjen/hattujen ja pussien avulla. Thulen kärryssä matkustaja pysyy paikallaan turvavöissä ilman vuorauksia. Lisäksi tavallisten vaunujen vaunukoppa alkaa käydä puolivuotiaalle pieneksi ja istumakärryjä ei välttämättä voi vielä käyttää.

Thulessa on turvakaaret, viispistevyö ja vaunujen todetaan olevan turvastandardien mukaiset. Kärryjä kuljetettaessa pitää kuitenkin olla tosi valppaana ja mennä riittävän hitaasti. Juoksussa vauhtini on sattuneista syistä aina riittävän hidasta, mutta pyöräillessä täytyy himmmata. Ajan vain hitaita lenkkejä ja vain pyöräteillä. Maantiepyörällä yksin ajan joskus ajorataa.

Kärryn hinta oli n. 500 euroa juoksusetin 90 euroa, eli kyse on mielestäni tosi kalliista laitteesta. Lisäksi täytyy hankkia hyvä kypärä ja mahdollisesti vielä muita varusteita. Hinta ei kuitenkaan ole niin suuri, kun ajattelee, kuinka paljon hankinnan avulla pystyy välttämään auton/taksin/bussin käyttöä ja tulee liikuttua.

Urheilukaupan sivuilla Thulea ja sanotaan hintaluokkansa todennäköisesti parhaaksi pyöräilykärryksi. Muista urheilukärryistä minulla ei ole kokemusta, mutta kerron kokemuksiani Thulen Chariot Cheetah IIsta kunhan olemme testanneet sitä.

12 kommenttia:

  1. Voi että olen itsekkin olen haaveillut tuollaisista kärryistä tai sitten ihan vain pyöränperään laitettavasta kärrystä:)hinta vain tuntuu niin kauhean kovalta ettei ainakaan vielä ole ollut rahaa investoida. Toivottavasti nuo ovat hyvät ja toimivat. Kirjoitat hyviä ja mielenkiintoisia postauksia blogiisi:) jos yhtään kiinnostaa niin käy kurkkaamassa minun blogiani, se tosin on vasta ihan alkumetreillä pieninaskelinarjessa.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja kiitos kommentista Janette :)

    Se on kyllä totta, että kärry on tosi kallis, mutta meillä juostaan ja pyöräillään niin paljon, että oli lopulta ihan pakkohankinta.

    Käyn ilman muuta kurkkaamassa blogiasi, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  3. Onnittelut uuden kärryn johdosta. Saanen toivottaa turvallisia lenkkejä kasvuhakuisen kyytiläisen kanssa. Alikuntoisen meikäläisenkin olisi syytä hankkia vastaava ja hankkiutua tilaisuuden tullen baanalle mahdollisten lainalasten kanssa. Toki vain luvan kanssa ja kävelykärrymoodissa. Useimpien potentiaalisten lenkkikaverien kasvu-ura on tosin siinä vaiheessa, että kärry jää pieneksi ja matka tuntuu kävellen yleensä liian pitkältä heistäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, innolla odotan testiajelua! Jospa näiden potentiaalisten lenkkikaveriesi mielestä matka muuttuisi sopivaksi, jos määränpäässä odottaisi pieni jäätelöpuikko? :) Siinähän ei ole edes ihan kauheasti sokeria/hiilareita =)Itsekin sorrun usein sellaiseen.

      Poista
    2. Kiitos vinkistä, testaan tilaisuuden tullen. Kerran jo olen aiemmin sortunut hampurilaislinjalle, mikä ei ehkä ole se ihanneporkkana...

      Poista
  4. Mulla on hankintalistalla myös pyöräily- ja juoksuvaunut. Olen ajatellut Burleyn D'lite mallia, Thulellakin varmasti loistarattaat, mutta tuossa Burleyn kärryssä voiton vie suuri säilytystila! Nyt on ollut aikaa lenkkeillä ja käydä kaupassa/asioilla tavallisten vaunujen kanssa, mutta palaan syksyllä töihin, ja silloin olis tarkoitus vauhdittaa arkea fillarikärryllä. :D Mulla on työmatkaa vain kilsa, ja muksun tulevan hoitopaikan kautta ehkä max. pari kolme kilsaa, joten oman auton käyttö on niin turhaa. Mielelläni myös panostan kunnon kärryyn, jota voi käyttää päivittäin ympäri vuoden. :)

    VastaaPoista
  5. Hyvä havainto tuo säilytystila. Thulen kärryssä on selän takana vain semmoinen pussi, mutta siinä saa olla tarkkana ettei paina kyytiläisen selkää. Normivauluillahan tulee aina kaksi isoa kauppakassia mukana, mutta Thulella saa kuljetettua vain vaihtovaatteita vauvalle ym. eli sellaisen muovikassillisen verran muovautuvaa ja pehmeetä tavaraa.

    VastaaPoista
  6. Moi. Onko sinulla cheetaheissa jompikumpi thulen vauva tai lapsiosista? Kerroit, että lapsesi on juuri kasvamassa vaunukopasta ulos, joten olisin kiinnostunut siitä, että tarvitaanko kärryyn jotain lisäosaa kärryyn vauvan tueksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärryyn tarvitsee kaksi lisäosaa. Infant sling - osa on määritelty n. 10 kuukauteen asti ja pehmusteosat (baby supporter) 6 - 18 kuukauteen asti. Kannattaa varmasti laittaa suoraan Thulelle meili ja kysyä heiltä, jos olette vaunuhankintaa tekemässä :)

      Tsekkasimme alussa sen, että vauvan asento on hyvä ja pää asettuu oikeaan kohtaan (kypärän kanssa hiukan eri kuin juostessa, jolloin vauvalla ei ole kypärää), eikä vauva jää liian pystyyn asentoon suhteessa selkärangan kehitykseen, eikä häntä kuljeta liian pitkiä aikoja.

      Pyörän perässä en kovin pientä vauvaa kuljettaisi, mm. siksi että kärry tärisyttää töyssyissä ja epätasaisella.

      Seitsenkuinen varmaan menisi pelkällä supporterilla, mutta vauvojen koko kun voi vaihdella helposti pari kiloa, niin kandee tosiaan Thulelta varmistaa meilillä :))





      Poista
    2. Lisäys vielä: me siis hankimme molemmat osat, kun huomasimme niiden tarpeen itse kärryn hankinnan jälkeen! :)

      Poista
  7. ok. kiitos vastauksestasi. taidanpa olla yhteydessä Thuleen.
    Minkä ikäiselle vauvalle mielestäsi kärry soveltuu polkupyöräajeluihin?
    lapsiosan ikä lähtee thulen mukaan 6kk:sta ylöspäin. yksilöllistä tietysti, mutta olisi mukava kuulla mielipiteitä.
    Oletteko muuten olleet tyytyväisiä kärryynne? Oletteko kaivanneet jousia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsiosia meillä on kaksi. Infant sling on 1 - 10 kuiselle. Sitä käytettäessä 7 kuisen jalkaterät tulevat kuitenkin jo kärrystä ulos. Juostessa ei haittaa, mutta pyöräillessä minusta pitää olla kokonaan suojassa.

      Toinen osa on tämä pehmusteosa. Siinä suositusikäraja lähti 6 kuukaudesta. Tämä osa on ollut meille sopiva noin puolivuotiaasta. (Osia ei käytetä samaan aikaan.) Kannattaa vielä katsoa nämä Thulen sivuilta, jos harkitsee ostoa/kysyä meilitse :)

      En osaa sanoa miten jouset toimisivat pyöräilyvauhdeissa (?). Aloimme itse käyttää kärryä noin viiden kuukauden iässä sekä pyöräillessä että juoksussa. Ihan fiilispohjalta sanoisin, etten haluaisi pyöräillä alle viisikuisen kanssa ja tämän ikäisellä on pakko olla Infant- lisäosa. Juoksukin alle viisikuisen kanssa oli kivempaa tasaisissa tavallisissa vaunuissa, koska en tiedä, mitä vauvan selkäranka tykkää asennosta, jossa on hiukan pystyssä.

      Lisäksi olennaisinta minusta on se, että menee tosi hiljaa, varsinkin kanttarit ja turvavyöt on oikein säädetty, niin etteivät ne hankaa lasta, mutta toisaalta hän pysyy selvästi paikoillaan. Kärry esim. kaatuu, jos kääntyessä osuu kanttariin. Testattiin talutuvauhdissa.

      Olemme tosi tyytyväisiä kärryyn. Urheilen nyt 4 - 5 kertaa viikossa. Kärry on kevyt ja pääosin hyvä.

      Poista