maanantai 18. huhtikuuta 2016

Valmistautumista kisoihin - Juoksuviikko 15

Viikko meni älyttömän nopeasti. Selvittelin Helsinki City Runin ja Spring Marathonin kanssa mahdollisuutta osallistua kisoihin lastenvaunujen kanssa. Kerroin, että ottaisimme juoksun varovasti ja olisimme tulossa hakemaan juoksumotivaatiota harjoituslenkin muodossa, emmekä tosissamme kisaamaan. Helsinki City Runin järjestäjä vastasi heti, että osallistuminen vaunuilla sopii, kunhan on varovainen. Spring maratonin järjestäjä lähetti heti vastausviestin, soitti ja suhtautui osallistumiseen myönteisesti. Lähinnä vakuutustekniset näkökulmat pitää kuulemma vielä selvittää. Saamme vastauksen toivottavasti alkuviikolla.
 
Juoksin viikon aikana kuusi tuntia, mikä on eniten puoleentoista vuoteen! En tehnyt varsinaista pitkistä, mutta kolme pidempää treeniä. Lauantain VK-treeni oli onnistunut, koska lähdin riittävän hitaalla hölkällä liikkeelle ja vaikka viimeinen kilometri meni alle viiden minuutin vauhtia, jaksoin kohtuullisesti. Myös sunnuntain pidemmät porrasvedot jäivät mieleen, koska sellaisia en ollut aikaisemmin tehnyt, enkä oikeastaan tiennyt miltä jalkojen rankempi hapotus tuntuu. Nyt tiedän. Etäisesti tuli mieleen lapsuusajan liikuntatunnit. Ensi viikolla kokeilen testimielessä juosta vitosen kovempaa.

Maanantai      PK 40
Tiistai             Reipas PK 60 vaunujen kanssa
Keskiviikko    PK 20
Torstai            Reipas PK-VK vaunujen kanssa 1:22 (12 km)
Perjantai         LEPO
Lauantai         1:20, sis. 2 km hölkkä + 8 km kiihtyvä VK (6:57, 6:00, 5:45, 5:50, 5:40, 5:32, 5:22, 4:34) + 2 km hölkkä
Sunnuntai      PK 1:22, sisältäen kolme raskasta porrasvetoa


Valkovuokkoja menossa nukkumaan 17.4.2016. Luin netistä, että valkovuokot sulkeutuvat yöksi  kukintansa alkuvaiheessa suojatakseen siitepölyä kosteudelta. Heteiden kuihduttua tähän ei ole enää tarvetta.



Leskenlehtijengi paistattelemassa päivää. Leskenlehti oli jo lakkautetun Itä-Uudenmaan maakunnan maakuntakasvi.


Ensimmäiset kevätpörriäiset krookuksissa



Valkoinen pallero-poni ruokailemassa





6 kommenttia:

  1. Tästä mahdollisesta vaunumaratonista voi tulla trendi 20/30+ juoksijapiireissä! Hienoa suhtautumista järjestäjältä. Pitääpä seurata, miten tämä ylittää uutiskynnyksiä toteutuessaan!

    VastaaPoista
  2. Juu, kyllä siitä trendilaji voi hyvinkin vielä tulla! Ja todennäköisesti juuri ikäluokassa 20/30 +, elleivät isovaarit ja mummut sitten ala kisata lastenlastensa tai lainalastensa kanssa, mikä hyvin sekin on mahdollista, koska kaikki kovimmat maratoonarit on niitä sitkeitä ikäihmisiä :)

    Uutiskynnyksen ylittäminen vaatisi kyllä hiukan tahdin kiristystä. Vaunupuolimaratonin maailmanennätysvauhtiin nähden oma juoksuvauhtini ilman vaunuja on melkoista matelua.

    http://popkornillapuolimaratonille.blogspot.fi/2016/02/vaunujuoksun-tuore-maailmanennatys.html.

    VastaaPoista
  3. Uutiskynnyksen voi kyllä ylittää muutenkin kuin ennätyksiä juoksemalla. Vaunujuoksun uutuusaspekti saattaa jopa painaa vaa'assa enemmän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu :) Toisaalta tavoite on tiukasti vain ja ainoastaan kunnonkohotuksessa ja siinä pysytään!

      Poista
    2. Oon samaa mieltä, että tuollaisille vaunujuoksuille voisi olla hyvinkin tarvetta (vaikka itselläni ei ainakaan vielä ole :))

      Poista
    3. Totta Henna, kovin monet vaunut eivät välttämättä normitapahtumiin mahtuisi (?) :)

      Poista