sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Vahvistus osallistumisesta Helsinki Spring Marathoniin - Juoksuviikko 16



Helsinki Spring Marathonin järjestäjä ilmoitti meidän voivan osallistua lastenvaunujen kanssa puolimaratonille. Järjestäjä suhtautui osallistumiseemme alusta lähtien tosi myönteisesti ja lähinnä vakuutustekniset näkökulmat olivat vaatineet lisäpohtimisia. Sovimme, että juoksemme varovasti ja lähdemme viimeisenä liikkeelle, jotta kaikkien turvallisuus maksimoidaan.

Ennen sunnuntain kisaa epäilin ja lepäilin. Juoksin viikolla vain parina päivänä hyvin kevyesti, tiistaina ja torstaina kumpanakin puolisen tuntia. Tiistain hölkkään sisältyi kaksi viiden minuutin kovempaa kilometriä, muuten otin rennosti. Torstaina hölkkäsin kevyesti 30 minuuttia. Lauantaina, päivää ennen kisaa, en enää mennyt juoksemaan, koska tuntui siltä, etteivät jalkani kaivanneet enää lenkille. Epäilin, ettei viime hetken vetristelyillä enää olisi merkitystä kisajuoksuun.

Oikeastaan olisi pitänyt keventää jo edellisellä viikolla, mutten ollut niin suunnitelmallinen. Ehkä siksi, että ajatus oli käydä juoksemassa "vain" reipas testilenkki. Olisi kuitenkin tosi mielenkiintoista nähdä, paljonko aikaa puolimaratoniin menisi 4 kuukauden treenaamisella 12 kuukauden juoksutauon jälkeen.

Sunnuntain puolimaratonista tulisi myös verensokerieni kannalta testilenkki. Sokerieni käyttäytyminen on tällä hetkellä hieman arvaamatonta, koska imetyshormonit vaikuttavat verensokereihin ja en ole juossut "hormonien vaikutuksen alaisena" näin kovaa lenkkiä. Tiedostin etukäteen, että insuliinimäärien säätelystä huolimatta olisi hyvin mahdollista, että joutuisin kävelemään jonkun pätkän kisassa, jos verensokerini laskisivat liian mataliksi, mutta mitäpä siitä. 

Testilenkki sunnuntai olisi myös siinä mielessä, että heräilisikö vanha istuinkyhmyn rasitusvammani jälleen. Vaiva esti juoksemiseni vuoden ajan ja on edelleen oireillut välillä hiukan, mutta loivemmin kuin aikaisemmin.

Kerron seuraavassa päivityksessäni tarkemmin kisapäivästä, juoksun sujumisesta ja verensokerin säätelyn onnistumisesta.  Nyt täytyy kupsahtaa sänkyyn ja toivottaa kaikille kauniita unia, lenkkikenkien kuvia sekä erittäin mukavaa kohta alkavaa uutta viikkoa!

Viikon juoksut

Maanantai     LEPO
Tiistai           10 min hölkkä, 10 min Z4, 10 min hölkkä
Keskiviikko  LEPO
Torstai          Z2 30 minuuttia, Z1 10 minuuttia
Perjantai       LEPO
Lauantai       LEPO
Sunnuntai     Helsinki Spring Marathon, 1/2 maraton



Läpivalaistut muumikarkit ja siripirit pakattuna puolimaratonia varten






1 kommentti:

  1. Tosi hienoa! Mielenkiinnolla odotan seuraavaa päivitystä. Ennakkotiedot kuulostavat ainakin yllättävänkin lupaavilta. Varmasti uni maistui!

    VastaaPoista