lauantai 2. huhtikuuta 2016

Kevyet kengät kapeaan jalkaan - New Balance 1500v2

Minulla on uudet kevyet lenkkarit ja olen innostunut! Merkki on New Balance ja malli 1500v2. Kenkää mainostetaan kisavauhteja tavoittelevalle, mutta kuten Inter Sport Puhoksen myyjä osuvasti sanoi, mikä kenellekin on kisavauhti.

Tähän asti olen löytänyt sopivia lenkkareita ainoastaan Adidaksen malleista, joissa on riittävän kapea lesti. Jalkani valuu helposti askeltaessa eteen, jolloin varpaat runttaantuvat kengän etuosaan. Esimerkiksi kevään 2016 Boston 5 N- mallissa kävi jo sovittaessa niin. Parhaiten lestiini sopivia kevyehköjä lenkkareita ovat tähän asti olleet vuoden 2012 Boston 3 ja vuoden 2014 Boston Boost 5. Jälkimmäisiin tuli jo joidenkin satojen kilometrien juoksujen jälkeen reikä sisustaan kantapään kohdalle, mutta jalassa ne ovat olleet tähän astisista kengistä parhaat ja soveltuneet kaikkiin juoksuihin pitkiksistä kisoihin.

New Balancen 1500v2 on hieman "kevyemmän" oloinen kenkä kuin Boston Boost 5. Valmistaja kertoo sen soveltuvan 10 k kisoista maratoniin ja dropin (pudotus kantapäältä päkiälle) olevan 6 mm. Olisiko Bostoneissa jotain luokkaa 10 mm? Aion juosta näillä uusilla lenkkareilla silloin tällöin nopeampivauhtisia lenkkejä ja jonkun kympin kisan. Jos pohkeet kestävät, nämä käyvät minulle myös puolimaratonille. Harkkakenkänä kaikkine vaivoineni käytän kevyiden kenkien lisäksi vaimennetumpia ja tukevampia kenkiä, esimerkiksi Energy Boosteja tai kurakelin Goretex-Adduja.

Jalassa 1500v2 tuntuu keskikohdasta yhtä napakalta kuin Boston, mutta jotenkin sukkamaiselta ja pehmeältä. Kenkä on kauttaaltaan vähemmän kimmoisan oloinen kuin muut kenkäni. Se on hieman pesusienimäinen, mutta mukava ja kevyt jalassa. Varpaille tilaa on saman verran kuin Adidaksen Adios Boostissa, eli hieman enemmän kuin Bostoneissa. Nauhat ovat riittävän pitkät ja ne saa tarvittavalle kahdelle lenkkisolmulle. Nämä havainnot ensisovittamalla ja liikkeessä otettujen juoksuaskelten perusteella. Aiheesta lisää testilenkin jälkeen!

Tässä vielä kuva jutussa mainituista kengistä: New Balance 1500v2, Adidas Boston Boost 5, Adidas Adios Boost (vasemmalta oikealle :) )





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti