lauantai 9. huhtikuuta 2016

New Balancet testissä

Viikonloppu näytti ruuhkaiselta joten juoksin varmuuden vuoksi perjantaina. Kuudelta kun lähdin, ehdin helposti vielä valoisalla takaisin kotiin, niin pitkällä kevät on. Tällä kertaa en päättänyt etukäteen, millaisen lenkin tekisin, vaan annoin uusien uusien lenkkareiden kertoa vauhdin.

New Balancen 1500v2 - mallin kengät toimivat asfaltilla vielä paremmin kuin urheilukaupan käytävällä. Kenkä tuntui kevyeltä, pehmeältä ja kimmoisammalta kuin muistelin. Jalka ohjautui laskeutumaan luontaisesti enemmän keskelle jalkapohjaa kuin kantapäälle. Silti pohkeet eivät kipeytyneet.

Juoksin 2km hölkkää ja 4 kilometriä hiukan päälle 5 km/min vauhtia ja lopuksi 2 km hölkkää. Viiden minuutin kilometrivauhti tuntui kenkulta. Vauhtini kasvattamiseksi juoksen seuraavalla VK-lenkillä vähän hitaampaa ja pari kilometria pidempään.

Verensokeri oli lähtiessä 5,6 mmol/L ja tankkasin 40 g hiilihydraatteja. Ilmeisesti alkulenkki "poltti" tankkaamiani hiilihydraatteja niin paljon, ettei verensokeri ehtinyt nousta ennen kovaa osuutta yli kymmeneen, koska verensokeri oli tunnin lenkin päätyttyä 5,2 mmol/L. Minulla käy nimittäin yleensä niin, että jos lähden selvästi yli 10 arvolla juoksemaan kovemmilla sykkeillä, verensokeri nousee entisestään ja nyt näin ei käynyt, joten verensokeri VK-osuudelle lähtiessäni oli todennäköisesti alle 10 mmol/L. Toisaalta tasainen matalasykkeinen loppuhölkkä ehtii myös hiukan laskea verensokeria. Joka tapauksessa mukava, kun mittari näyttää kotiin palatessa vitosella alkavaa lukua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti